sluiten

Introductie

De Kaapverdische Eilanden zijn nog niet ontdekt door het grote publiek. Het voordeel hiervan is dat u optimaal kunt genieten van de ongerepte natuur en al het andere wat er te vinden is! De eilanden liggen voor de westkust van het continent Afrika . De Kaapverdische Eilanden hebben haar naam te danken aan de Portugese woorden "Cabo Verde", welke Groene Kaap betekenen. Het in onze taal verbasterde Kaapverdië komt dus van Kaap Verdische Eilanden of Kaap Verdië. De naam Groene Kaap komt van het meest westelijke punt van Afrika, waar de eilanden geografisch gezien tegenover liggen. U zult in Kaapverdië veel Afrikaanse en Portugese invloeden terugvinden!

Klimaat

Zoals zoveel eilanden, hebben ook de Kaapverdische Eilanden te maken met stevige wind. De eilanden zijn te verdelen in twee groepen: de bovenwindse en de benedenwindse eilanden. Onder de bovenwindse eilanden vallen: San Antaõ, Saõ Vicente, Santa Luzia, Saõ Nicolau, Sal en Boa Vista. De benedenwindse eilanden omvatten: Maio, Santiago, Fogo en Brava. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 26 graden en in de winter is dit gemiddeld 23 graden. Het klimaat is tropisch maritiem te noemen.

Inwoners

Doordat de Kaapverdische Eilanden in het verleden geografisch gezien een gunstige ligging hadden ten opzichte van de slavenhandel, bestaat de bevolking uit een mix van Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven. Muziek staat centraal voor de bevolking, waarvan de "Funaná" en "Morna" de bekendste zijn. De bewoners van de Kaapverdische Eilanden staan bekend als vriendelijk. In Rotterdam is ook een grote Kaapverdische gemeenschap gevestigd. Deze gemeenschap staat internationaal bekend om haar bijdrage aan de Kaapverdische popmuziek.

Godsdienst

Doordat de Kaapverdische Eilanden in de tijd van de kolonisatie onder Portugal viel, is hierdoor het rooms-katholicisme meegenomen. Ongeveer 96% van de bevolking hangt deze geloofsvorm dan ook aan. De overige bevolking is onder te verdelen in protestanten en een kleine groep die de natuursgodsdiensten aanhangen. Deze laatste groep is voornamelijk terug te vinden in afgelegen gebieden.

Staatsvorm

De Kaapverdische Eilanden staan vermeldt als republiek, met als huidig staathoofd president Pedro Pires.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Kaapverdische Eilanden begint officieel in 1460, toen de Portugezen het onbewoonde gebied betraden. Vanaf dat moment werden de eilanden deelgemaakt van het Portugese Rijk. Vanaf 1587 stonden de eilanden officieel bekend als een Portugese kolonie, nadat de Portugezen zich op Santiago vestigden. Het belangrijkste punt van Portugal, om de eilandengroep in te lijven, was de ligging ten opzichte van de slavenhandel die in die tijd hoogtij vierde. Hierdoor ontstond langzamerhand een mix van Afrikanen en Potugezen, die tegenwoordig de uiteindelijke bevolkingsmix bepaalt. Veel scheepvaarders deden onderweg de eilanden aan om levenswaren in te slaan, zoals vlees en fruit. Gezegd wordt dat er in ruil daarvoor rookwaren en kleding aan de bevolking gegeven werd. De Mechelse scheepsvaarder Jean Francois Michel heeft reisverhalen geschreven in die tijd, die tegenwoordig een belangrijke bron blijken te zijn voor de geschiedenis van de eilanden. Hij deed de eilanden aan tijdens een reis naar China en verbleef in totaal 11 dagen, waarop zijn reisverhalen volgden. OP 5 juli 19975 werden de eilanden pas onafhankelijk van Portugal verklaard. De eerste president werd de socialist Aristides Pereira.

Eten en drinken

Zoals zoveel elementen op de Kaapverdische Eilanden is ook de keuken een mix van Afrikaanse en Portugese invloeden. Ingrediënten die altijd voorhanden zijn, zijn maïs en vis. Hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt in veel gerechten. Doordat vlees een product is dat van buiten de eilanden moet komen, wordt dit dan ook beschouwd als een luxe. Het nationale gerecht is "Cachupa", waarbij bonen en maïs de basis vormen. Dit gerecht wordt zowel 's ochtens, 's middags als 's avonds genuttigd. Een graag gezien gerecht is een pasteitje met pittige vulling. Dit wordt doorgaans als snack gezien.

Feestdagen

1 januari 2015 - Nieuwjaarsdag

13 januari 2015 - Dag van de democratie

20 januari 2015 - Dag van de helden

18 februari 2015 - Aswoensdag

3 april 2015 - Goede Vrijdag

5 en 6 april 2015 - Pasen

1 mei 2015 - Dag van de arbeid

5 juli 2015 - Onafhankelijkheidsdag

15 augustus 2015 - Maria Tenhemelopneming

12 september 2015 - Nationale Dag

1 november 2015 - Allerheiligen

25 en 26 december 2015 - Kerstmis

Tijdsverschil

In de zomer is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de winter bedraagt dit tijdsverschil 3 uur.

Grensformaliteiten

Voor de Kaapverdische Eilanden is een geldig paspoort vereist dat nog geldig dient te zijn tot na thuiskomst. Ook is voor de eilanden een visum nodig. Dit kan alleen vooraf geregeld worden door de reisorganisatie of door de Visumdienst. De kosten hiervoor zijn terug te vinden op www.visumdienst.nl. Kinderen en baby's mogen bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Het visum heeft een geldigsheidsduur van maximaal 30 dagen. Wanneer u langer wenst te verblijven, kunt u ter plaatse een verlenging aanvragen bij de politie.

Taal

Ondanks het feit dat Portugal de officiële voertaal is, spreekt men op veel plaatsen "Crioulo". Dit is een mengtaal van Portugees en verschillende Afrikaanse talen.

Munteenheid

De nationale munteenheid is de Kaapverdische Escudo (CVE. Ook wordt er met de Euro betaald.

Geldzaken

De banken op de Kaapverdische Eilanden zijn doorgaans geopend van 8 uur 's morgens tot 3 uur 's middags, echter dient u er rekening mee te houden dat de banken af en toe eerder kunnen sluiten. Houdt u er ook rekening mee dat er geen pinautomaten aanwezig zijn. Wanneer u geld op wilt nemen, kan dit bij de banken. Dit kan door middel van een creditcard van VISA of Mastercard. Ook het vertonen van uw paspoort is dan een vereiste.

Gezondheid

Op alle eilanden zijn ziekenhuizen en medische faciliteiten aanwezig. Verplichte vaccinaties zijn er niet, wel worden vaccinaties tegen geelzucht, hepatitis A & B en tyfus aangeraden. Ook wordt reizigers aangeraden om een internationaal intentingsbewijs bij zich te hebben. Over het algemeen is de hygiëne op Kaapverdië goed in orde, vooral in vergelijking tot andere landen op het Afrikaanse continent.

Telefoneren

Telefonie vanuit Kaapverdië is vrij prijzig. Vanuit de accommodaties is de prijs per minuut gemiddeld €9,00. Wanneer u met uw eigen telefoon belt, bedragen de kosten ca. €7,00 per minuut. Telefoonkaarten zijn te verkrijgen bij de postkantoren, hiermee kunt u zo'n 3 minuten bellen. Bij de postkantoren vindt u eveneens openbare telefoons. Deze kantoren zijn geopend van 8 uur 's morgens tot 12 uur 's middags en van half 3 's middags tot half 6 's avonds. Ook zijn er internetcafés.

Water

Het wordt aangeraden om niet het kraanwater te drinken. Wel kunt u het water gebruiken om te wassen, douchen of tandenpoetsen. Vaak is er bij de accommodatie een faciliteit aanwezig waarbij u drinkwater in flessen kunt kopen. Vaak zijn dit flessen van 1,5 liter of van 5 liter.

Electriciteit

De stekkers in Kaapverdië zijn gelijk aan die in Nederland. De netspanning is 220 volt.

Fooien

Over het algemeen verdient de gemiddelde Kaapverdiaan erg weinig. Naar schatting leeft zo'n 30% van de bevolking onder de armoedegrens. Men is dan ook blij met elke fooi die men krijgt. Doorgaans is 5% een mooi bedrag in restaurants en bars. Ook zaken als kleding en schoenen zijn erg welkom en worden warm ontvangen.


kaapverdische_eilanden_zouteiland_strand.jpg
sluiten

sluiten

Voer uw reisgezelschap in

Vul hier het reisgezelschap in waarmee u op reis wilt gaan
  Volwassenen
  Kinderen (tot 12 jaar)
  Babies (0 tot 2 jaar)
opslaan
Heeft u vragen?
 
 
 
 
Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze top aanbiedingen als eerste via e-mail.

Mis nooit meer een actie!

 

Kaapverdische eilanden


De Kaapverdische Eilanden zijn nog niet ontdekt door het grote publiek. Het voordeel hiervan is dat u optimaal kunt genieten van de ongerepte natuur en al het andere wat er te vinden is! De eilanden liggen voor de westkust van het continent Afrika . De Kaapverdische Eilanden hebben haar naam te danken aan de Portugese woorden "Cabo Verde", welke Groene Kaap betekenen. Het in onze taal verbasterde Kaapverdië komt dus van Kaap Verdische Eilanden of Kaap Verdië. De naam Groene Kaap komt van het meest westelijke punt van Afrika, waar de eilanden geografisch gezien tegenover liggen. U zult in Kaapverdië veel Afrikaanse en Portugese invloeden terugvinden!

Bekijk Kaapverdische eilanden op de kaart via Google Maps    Bekijk Kaapverdische eilanden op de kaart
Aanbiedingen in Kaapverdische eilanden

 

Best beoordeeld in Kaapverdische eilanden

Gevonden accommodaties in Kaapverdische eilanden


>> bekijk de 0 gevonden resultaten in Kaapverdische eilandenAlle regio's in Kaapverdische eilanden (0)Meest bekroonde reisbureau


Meest bekroonde reisbureau

Zoover Awards 2013Betaal veilig online


Betaalmethode


Uw gegevens zijn beveiligd


Trustlogo Trustlogo


KeepAlive