8.7
1331 beoordelingen

013-5323573
Geen lange wachtrijen!

Wij vergelijken nu alle airlines
vueling
easyjet
ryanair
Dichtbij de beste vliegtickets
Alle vluchten vanaf Brussel
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij zoeken nu naar de beste hotels
Dichtbij de mooiste accommodaties
Boek eenvoudig en snel een accommodatie
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij halen de actuele informatie op
thomas cook
beachcheck
Dichtbij alle informatie
7 dagen per week bereikbaar
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Introductie

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven Emiraten waarvan Abu Dhabi en Dubai de bekendste zijn. Het land grenst aan Saoedi-Arabië en Oman en ligt aan de Perzische Golf. De sjeiks van de verschillende Emiraten hebben alles uit de kast getrokken om vakantiegangers optimaal te laten genieten van zon, zee, strand en luxe.

De skyline van Dubai wordt gekenmerkt door talloze wolkenkrabbers en herbergt 's werelds hoogste gebouw, de Burj Khalifa. Liefhebbers van moderne architectuur zijn in Dubai aan het juiste adres, aangezien hier alles mogelijk lijkt te zijn. Ga shoppen in enorme winkelcentra, stap op de lange latten in de indoor skihal of stap naar buiten voor een ritje door de snikhete woestijn. In niets lijkt deze wereldstad meer op het oude stoffige havenstadje van weleer.

Het rijke Abu Dhabi is de hoofdstad van de VAE. Deze stad is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder westerse toeristen. In Abu Dhabi vindt u onder meer de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, de Sjeihk Zayed-moskee. Abu Dhabi organiseert daarnaast jaarlijks een Formule 1 Gran Prix en in 2017 opende zelfs het Louvre Abu Dhabi haar deuren. Het beroemde museum in Parijs besloot een zusterafdeling te openen in het Arabische Emiraat. Waar de bouw van het museum al een half miljard euro kostte, werd er nog eens 700 miljoen euro uitgegeven aan de collectie. Het duurste schilderij ter wereld, Salvator Mundi van Leonardo da Vinci, is onderdeel van de collectie van het nieuwe Louvre. Het werd aangekocht voor 450 miljoen euro. Naast het Louvre wordt er ook gebouwd aan een Guggenheim, waardoor Abu Dhabi zomaar dé place to be kan worden voor museumfanaten.

Volg ons op social

Back to Top