8.7
1331 beoordelingen

013-5323573
Geen lange wachtrijen!

Wij vergelijken nu alle airlines
vueling
easyjet
ryanair
Dichtbij de beste vliegtickets
Alle vluchten vanaf Brussel
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij zoeken nu naar de beste hotels
Dichtbij de mooiste accommodaties
Boek eenvoudig en snel een accommodatie
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs
Wij halen de actuele informatie op
thomas cook
beachcheck
Dichtbij alle informatie
7 dagen per week bereikbaar
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige Nederlandse reisadviseurs

ABU DHABI

Introductie

Dit rijke Emiraat is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Waar Abu Dhabi vroeger een beetje in de schaduw van Dubai stond, lijkt hier tegenwoordig geen sprake meer van.

Abu Dhabi kunt u in een aantal dagen bezoeken. Veel passagiers van Etihad, de nationale luchtvaartmaatschappij en één van de beste ter wereld, maken om deze reden een tussenstop in Abu Dhabi en reizen daarna door naar een andere bestemming in voornamelijk Zuid-Oost Azië. Er zijn veel bezienswaardigheden, maar wat toch het meeste opvalt is de skyline die vol staat met hoge wolkenkrabbers en andere indrukwekkende architectuur.

In Abu Dhabi vindt u onder meer de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, de Sjeihk Zayed-moskee. Abu Dhabi organiseert daarnaast jaarlijks een Formule 1 Gran Prix en in 2017 opende zelfs het Louvre Abu Dhabi haar deuren. Het beroemde museum in Parijs besloot een zusterafdeling te openen in het Arabische Emiraat. Waar de bouw van het museum al een half miljard euro kostte, werd er nog eens 700 miljoen euro uitgegeven aan de collectie. Het duurste schilderij ter wereld, Salvator Mundi van Leonardo da Vinci, is onderdeel van de collectie van het nieuwe Louvre. Het werd aangekocht voor 450 miljoen euro. Naast het Louvre wordt er ook gebouwd aan een Guggenheim, waardoor Abu Dhabi zomaar dé place to be kan worden voor museumfanaten.

Bezienswaardigheden

De meeste spectaculaire moskee van Abu Dhabi is de Sheikh Zayed Moskee. Dit is een prachtig wit gebouw met vergulde torens en een enorm glanzende marmeren vloer die totaal niet passen tussen alle wolkenkrabbers die u ziet in de stad. De moskee wordt vaak in combinatie met het Falcon Hospital bezocht door mensen die graag even in de geschiedenis van Abu Dhabi willen duiken.

Volg ons op social

Back to Top